Januari 2024 – Materiaalupdate: ZWO ASI533MC Pro

Oh wat heb ik hier langover gewikt en gewogen… Monochrome, of full colour? Gekoeld, ja dat was duidelijk, dat wilde ik sowieso. En ZWO, ja, dat lag voor de hand. En dan de resolutie – moest die heel hoog? Voor de Meade met zijn enorme brandpuntsafstand zou dat beter zijn, maar de laatste tijd fotografeerde ik met name met de TS APO die een groot beeldveld heeft waarvoor de pixels iets groter mogen zijn. Een aantal keren op het punt gestaan de ASI1600MC te nemen, toch weer niet, en toen zag ik een advertentie voor een ASI533MC Pro op marktplaats, voor een mooie prijs, en nam ik het besluit. Dit werd ‘m.

Na overleg via de marktplaats-app over datum, tijd en lokatie, reed ik op een avond naar het schone Schijndel (in de buurt van Maaskantje ;-)) om hem op te halen. Bleek een aardige en tamelijk jonge jongen, met te veel hobby’s, en de astrofotografe moest er aan geloven. Het meeste was al verkocht,  maar deze was voor mij! Daarna nog even langs Hans en Noor gereden, ik was psvr in Brabant, en daarna wachten op mooi weer.

Je moet dan wel weer van alles leren. Gain, Offset, hoeveel graden koelen, etc. Gelukkig staat het internet vol met goede raad! De eerste foto’s waren even puzzelen, maar het resultaat mocht er al snel wezen. Zie dit als mijn eerste ‘gelukte’ resultaat (“tadpoles”):

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *